Podium
NTR

Première Nederlands werk in Carnegie Hall

foto: Don Emmert
  1. Klassiekchevron right
  2. Première Nederlands werk in Carnegie Hall

Componisten van over de hele wereld dromen ervan: een première in Carnegie Hall, New York. Misschien wel de beroemdste zaal ter wereld. De Nederlandse componist Carl Wittrock krijgt het voor elkaar met zijn stuk Bolero Concertante. Vanavond is de première.

Tegen Tubantia vertelde de 65-jarige Nederlander: "Een grote eer dat mijn muziek gespeeld wordt op deze historische grond. Dat is hetzelfde als je in Barcelona mag voetballen in Camp Nou.”

Hij schreef dit werk in opdracht van het jaarlijkse Wind Band Festival in Amerika. Een begrip in de internationale harmonie-, fanfare en bandwereld. Het wordt uitgevoerd door een Amerikaanse studentenorkest, Lexington Wind Ensemble.

De compositie is gebaseerd op de welbekende Bolero van Maurice Ravel. Wittrock gebruikt hetzelfde ritme, een Spaanse dans.

Carl Wittrock heeft al meerdere successen behaald met zijn composities voor HaFaBra-bezetting, waaronder Antartica. Vanaf 1990 ontving hij regelmatig opdrachten. In 2014 werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En intussen is hij nog altijd dirigent van de harmonie Apollo, in Goor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie