Podium
NTR

Prijs voor theatermaker die operette tot leven brengt met karton

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs voor theatermaker die operette tot leven brengt met karton

Theatermaker Steef de Jong is een groot fan van operette. En dat draagt hij uit via zijn voorstellingen, met een typische Steef-de-Jong-aanpak: de decors, rekwisieten en soms zelfs kostuums zijn van karton. En hij gebruikt vaak onbekende muziek, uit de oude doos. Zijn werk blijft niet onopgemerkt. Verschillende malen won hij al theaterprijzen (zie foto). Eind augustus werd bekend dat hij nóg een theaterprijs krijgt: de Erik Vos Prijs.

En dan is er nog de nominatie voor de grootste prijs in de Nederlandse podiumkunsten, goed voor 60.000 euro: de prijs van het Gieskes Strijbisfonds. Bekendmaking van de winnaar daarvan volgt in september.

De jury's roemen zijn originele aanpak én succes: “In 2014 begon Steef de Jong aan zijn missie om operette weer tot leven te brengen,…. ooit een afgezworen theatergenre in Nederland, daarna bijna vergeten. Steef keerde het tij,.. met karton.", aldus de jury van de Erik Vos prijs.

Bekijk hieronder een video over het werk van Steef de Jong

Vanaf 7 september is zijn voorstelling De Dappere Soldaat weer te zien, in Amsterdam en Haarlem. Met muziek van de vrij onbekende, Oostenrijkse componist Oscar Straus. Bekijk hieronder de trailer.


Ster advertentie
Ster advertentie