Podium

Hoge kosten reden annuleren NNO-concert met Syrène Saxofoonkwartet

NTR
foto: nno.nu
  1. Klassiekchevron right
  2. Hoge kosten reden annuleren NNO-concert met Syrène Saxofoonkwartet

Het Noord Nederlands Orkest noemt het een 'pijnlijk besluit'.

Het publiek blijft nog te vaak thuis waardoor de kosten voor de zalen stijgen. Dat treft ook musici zoals het Syrène Saxofoonkwartet. Hun concerten met het Noord Nederlands Orkest die ze vanaf volgende maand zouden geven, zijn door het orkest geschrapt “als gevolg van externe ontwikkelingen waaronder stijging van kosten en de effecten van de covidpandemie op de kaartverkoop." Het kwartet zou het concert voor saxofoon en orkest van de Nederlandse componist Tristan Keuris uitvoeren.

Marcel Mandos, artistiek leider van het orkest noemt het “een moeilijk besluit dat met pijn in ons hart is genomen. We moeten momenteel de grote producties laten schieten vanwege de hoge kosten.”

Femke IJlstra, van het Syrène Saxofoonkwartet betreurt het eveneens. “Niet alleen voor onszelf maar ook voor de Nederlandse, hedendaagse muziek. En we missen nu de kans om de saxofoon als solist in de spotlight te zetten.”
“Het instrument heeft het toch al zwaar,” voegt ze eraan toe. “We merken dat componisten die in opdracht van een orkest werken, steeds vaker te horen krijgen geen gitaren of saxofoons in te zetten, want dat kost extra geld.”

Ster advertentie
Ster advertentie