Podium
NTR

Acteur Bradley Cooper krijgt 'dirigeerles' van Jaap van Zweden

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Acteur Bradley Cooper krijgt 'dirigeerles' van Jaap van Zweden

Volgend jaar verschijnt de film Maestro over het leven van Leonard Bernstein. Acteur Bradley Cooper speelt daarin de rol van de beroemde componist en dirigent. Om zich voor te bereiden op zijn rol vroeg hij hulp aan niemand minder dan dirigent Jaap van Zweden.

In een interview met De Telegraaf vertelt Van Zweden hoe hij Cooper voor het eerst ontmoette. De acteur vertelde dat hij een aantal van zijn concerten had bezocht, maar dat hij ook graag nog wat tips van de maestro zelf wilde, "de kneepjes, zeg maar", aldus Van Zweden. "Hij blijkt een geweldig liefhebber van klassieke muziek te zijn en is een fan van het orkest en mij. Je bent altijd zo bezig met je werk dat je daar verder niet bij stilstaat, maar plotseling zocht hij via de pr-afdeling contact en stond hij ineens in m’n kamer met een bijzonder verzoek."

Quote

Ineens stond hij in mijn kamer met een bijzonder verzoek

Dirigent Jaap van Zweden over acteur Bradley Cooper

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jaap van Zweden is als music director van het New York Philharmonic Orchestra een van de opvolgers van Bernstein, die tot 1969 die rol vervulde. Ook als laureaat dirigeerde Bernstein nog de rest van zijn leven veel concerten bij het door hem zo geliefde orkest.

Gelijkenis

Er verschenen op social media al enkele foto's van de opnames. Veel fans waren toen onder de indruk van de gelijkenis tussen de echte Leonard Bernstein en Bradley Cooper in de rol van Bernstein.

De film komt naar verwachting volgend jaar uit op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie