Podium

Zangeres Caroline Kaart overleden (88)

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Zangeres Caroline Kaart overleden (88)

Zangeres Caroline Kaart is dinsdag 15 september in haar woonplaats Laren overleden. Ze werd 88 jaar.

De Schots-Nederlandse mezzosopraan Caroline Kaart werd op 21 december 1931 als Caroline Paterson Raitt geboren in het Schotse dorpje Blackness. Haar muzikale moeder stimuleerde haar om zangeres te worden. In 1956 maakte Caroline Kaart haar debuut bij de Nederlandse Opera als Santuzza in Cavalleria Rusticana van Mascagni. Daar ontmoette ze ook haar latere echtgenoot Hans Kaart, met wie ze zich vestigde in Nederland.

In 1963 overleed haar man na complicaties bij een ooroperatie. Desondanks besloot Caroline Kaart haar zangcarrière voort te zetten. Datzelfde jaar nog zong ze bij de Nederlandse Opera de rol van Emilia in Otello van Verdi.

Haar carrière kreeg een andere wending toen ze ook televisie- en radioprogramma’s ging presenteren. Ze werd ondermeer bekend van het televisieprogramma Een liedje met Caroline dat ze maakte met Willy van Hemert, met wie ze later trouwde. Tussen 1979 en 2002 presenteerde ze voor de AVRO op NPO Radio 4 het populaire Klassiek met Caroline. Dit deed ze samen met Joop Stokkermans, die haar aankondigingen met pianospel begeleidde.

Caroline Kaart gaf jarenlang zangles. In 1982 werd ze ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2015 woonde Caroline Kaart in het Rosa Spier Huis te Laren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Annett Andriessen over Caroline Kaart

Met zangeres Annett Andriessen blikte met Hans terug op het leven van Caroline Kaart

Eerbetoon

Omroep Max brengt in een speciale uitzending een eerbetoon aan Caroline Kaart.

Ster advertentie
Ster advertentie