Podium
NTR

Maria Warenberg bereikt halve finale Koningin Elisabethwedstrijd

foto: Romy Treebusch
  1. Klassiekchevron right
  2. Maria Warenberg bereikt halve finale Koningin Elisabethwedstrijd

De Nederlandse mezzosopraan Maria Warenberg is een van de 24 zangers die de halve finale heeft bereikt van het prestigieuze concours in België.

Over haar voorbereiding op de eerste ronde van de Koning Elisabethwedstrijd, vertelde ze eerder aan presentator Beitske de Jong.

“Ik zie het als een concert. En natuurlijk is het wel een wedstrijd, maar het is ook gewoon muziek maken. Ik geniet ervan en zie wel wat het mij brengt.”

Het eerste resultaat is bereikt: donderdagavond 25 mei zingt ze in de halve finale. En die is live te volgen bij de Belgische radio en tv zender VRT.

Over Maria Warenberg

Maria Warenberg (1995) komt uit een familie van professionele musici. Op vroege leeftijd leerde ze al piano spelen en hield ze van zingen. Ze werd toegelaten tot de jong talentklas aan het conservatorium in Den Haag. In 2021 rondde ze daar haar bachelor cum laude af. Maria Warenberg zingt nu bij de Dutch National Opera Academy in Amsterdam waar ze al in diverse operaproducties haar debuut heeft gemaakt.

Maria Warenberg tijdens het Klassieke Top 400 Concert 2022

In 2022 soleerde Maria Warenberg bij het Radio Filharmonisch Orkest op het Klassieke Top 400 Concert in TivoliVredenburg. Bekijk het concert hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie