Podium
NTR

Koningin Máxima brengt bezoek aan Nijmeegse theaters

  1. Klassiekchevron right
  2. Koningin Máxima brengt bezoek aan Nijmeegse theaters

Koningin Maxima heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Stadsschouwburg en concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Ze sprak daar met het management en medewerkers. Onderwerp van gesprek uiteraard de gevolgen van de coronacrisis. Dat meldt de Geldelander.

Eva Middelhoff, directeur van de Stadsschouwburg liet tijdens het gesprek weten dat ze ervan uitgaat dat de zalen pas in 2024 weer op volle kracht kunnen draaien. “Tot die tijd pakken we alles op wat wél kan.”

Een van die dingen is de samenwerking tussen de podia en de Radboud Universiteit. De grote zalen worden namelijk gebruikt voor colleges en toetsen. De verhuur levert extra inkomsten op

"Maar er is pijn”, zegt Middelhoff. “Bij artiesten die geen inkomsten hebben. Ook bij ons, we kunnen niet iedereen in dienst houden. Wij verdienen 70 procent van de omzet zelf uit kaartverkoop en commerciële verhuur. Die inkomsten zijn grotendeels weggevallen.”

Bij haar afscheid sprak Koningin Máxima haar respect uit over de manier waarop de Nijmeegse cultuurinstellingen omgaan met de coronacrisis en wenste hen betere tijden toe.

Ster advertentie
Ster advertentie