Podium
NTR

Recital pianist Polina Osetinskaya verstoord door Russische politie

foto: Alexandra Muravyevafoto: Alexandra Muravyeva
  1. Klassiekchevron right
  2. Recital pianist Polina Osetinskaya verstoord door Russische politie

De Russische politie heeft gisteren een recital in Moskou ruw verstoord. Het concert werd gegeven door pianist Polina Osetinskaya, die zich eerder kritisch uitsprak over de oorlog in Oekraïne.

Voorafgaand aan het concert heeft de politie gezegd dat het concert geannuleerd zou worden "op bevel van de politie". Daarna verdween de politie weer en begonnen de artiesten toch met hun optreden. Op het programma: muziek van Dmitri Sjostakovitsj en Mieczysław Weinberg – twee componisten die allebei werden onderdrukt: (Sjostakovitsj door Stalin en de Joodse componist Weinberg door Nazi-Duitsland en het Antisemitisme dat na de Tweede Wereldoorlog in Rusland oplaaide).

Tijdens de pauze kwamen de politieagenten terug. Zij vertelden toen dat het hele gebouw moest worden geëvacueerd vanwege een bommelding. Een half uur lang werd het gebouw door speurhonden doorzocht, maar er werd niets gevonden. Het publiek ging weer terug de zaal in en het concert werd afgemaakt. In november werden Osetinskaya's concerten in Sint-Petersburg afgelast.

Meteen na de Russische invasie in Oekraïne betuigde Osetinskaya haar steun aan Oekraïne. Op Instagram schreef zij: "Een donkere dag in onze geschiedenis. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zoiets zou meemaken."

Ster advertentie
Ster advertentie