Podium
NTR

Koninklijk Concertgebouworkest krijgt driekoppige directie

  1. Klassiekchevron right
  2. Koninklijk Concertgebouworkest krijgt driekoppige directie

Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft de nieuwe samenstelling van de directie bekendgemaakt. De huidige algemeen directeur David Bazen krijgt versterking uit Duitsland. Met ingang van het eerste kwartaal 2021 zullen Dominik Winterling en Ulrike Niehoff toetreden tot de directie van het Concertgebouworkest. Samen met Bazen zullen zij een driehoofdig directieteam vormen.

Dominik Winterling (1979) wordt de nieuwe directievoorzitter van het orkest. Winterling is sinds 2015 werkzaam bij de Elbphilharmonie Hamburg als algemeen directeur van de steunstichting van de concertzaal. “Voor dit wereldberoemde orkest te mogen werken is een eer en een voorrecht dat mij vervult van vreugde en diep respect vanwege de uitzonderlijke artistieke kwaliteit van de musici.”

Ulrike Niehoff (1977) wordt de nieuwe artistieke directeur. Zij was tot voor kort directeur planning en programmering van de Wiener Symphoniker. “Beter dan het Concertgebouworkest worden orkesten niet. Ik ben dan ook verheugd, vereerd en bevoorrecht om straks te beginnen als de nieuwe artistiek directeur.”

David Bazen zal in de nieuwe structuur fungeren als directeur Bedrijfsvoering.

Ster advertentie
Ster advertentie