Podium

Plácido Domingo opnieuw beschuldigd van wangedrag

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Plácido Domingo opnieuw beschuldigd van wangedrag

Operazanger Plácido Domingo is opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag, in een artikel van persbureau Associated Press. In augustus kwamen al acht vrouwen met beschuldigingen (lees meer). Enkele operahuizen zegden vervolgens optredens af, maar de tenor kreeg ook veel steun uit de operawereld. Collega’s spraken hun waardering uit voor zijn houding en muzikale prestaties.

Nu komen 11 vrouwen met beschrijvingen van grensoverschrijdend gedrag. Het zou onder meer gaan om ongewilde aanraking, pogingen hen te kussen en aanhoudende verzoeken voor onderonsjes. Een productiemedewerkster die met Domingo werkte, liet het persbureau weten dat ze nooit vrouwen naar zijn kleedkamer stuurde… om hen zo tegen de zanger te beschermen. Alleen als Domingo’s vrouw aanwezig was, was er geen risico.

Volgens een woordvoerster van de zanger, geciteerd in het artikel, zitten de beschuldigingen vol tegenstrijdigheden. In veel gevallen zijn ze “gewoon onjuist”. Ze noemde de uitspraken een deel van een campagne om Plácido Domingo zwart te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie