Podium

Alle muziekdrama's van Wagner uitgevoerd in Leipzig

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Alle muziekdrama's van Wagner uitgevoerd in Leipzig

Leipzig is de geboortestad van Wagner en met dit “Festival Wagner 22”, dat plaatsvindt van 20 juni tot 14 juli, neemt het operahuis afscheid van zijn Musikdirektor, dirigent Ulf Schirmer, die na 13 jaar vertrekt.

Dat de 'Oper Leipzig' in 3 weken tijd alle 13 opera’s en muziekdrama’s van Richard Wagner uitvoert is een ware tour-de-force. Het gaat om ongeveer 45 uur aan geënsceneerd muziekdrama! Alleen al voor het dienstdoende Gewandhausorchester een klus van jewelste.

De 13 werken worden volgens de organisatie in chronologische volgorde uitgevoerd, maar dat klopt niet helemaal. Wagner onderbrak de compositie van Siegfried, het derde deel van 'Der Ring des Nibelungen', voor het componeren van 'Tristan und Isolde' en 'Die Meistersinger von Nürnberg'. Maar in Leipzig worden deze twee werken voor de complete Ring uitgevoerd – het operahuis wil de 4 delen van de Ring niet onderbreken.

Gisteren is het festival begonnen met de “grote romantische opera” 'Die Feen', en vanavond volgt de komische opera 'Das Liebesverbot'.

Ster advertentie
Ster advertentie