Podium
NTR

Laurence Kilsby wint weer een award

foto: Chris Cristodouloufoto: Chris Cristodoulou
  1. Klassiekchevron right
  2. Laurence Kilsby wint weer een award

De Britse tenor Laurence Kilsby heeft afgelopen weekend de Wigmore Hall / Bollinger International Song Competition gewonnen.

Kilsby studeert momenteel aan het Curtis Institute of Musi c in de Verenigde Staten en eerder aan het Royal College of Music in Londen. In de jury van deze competitie veel bekende namen: Roberta Alexander, Barbara Fink, Felicity Lott en Claron McFadden. De eerste prijs is een bedrag van 10.000 Engelse pond. De Zweedse bariton Arvid Fagerfjäll, die in 2021 het Internationaal Vocalisten Concours won, ontving bij de Wigmore Hall / Bollinger International Song Competition de tweede prijs.

Afgelopen augustus nam hij de eerste prijs in ontvangst van the Cesti Competition. “Een jonge zanger om in de gaten te houden,” aldus de Times in augustus. Met ingang van dit seizoen zingt hij in de Académie van de Opera National de Paris.

Hij zingt ook in het project “Momentum” van Barbara Hannigan, waarin jonge musici worden gekoppeld aan oudere, ervaren artiesten.

In Nederland is Laurence Kilsby geen onbekende: hij trad afgelopen zomer op tijdens het Internationaal Liedfestival in Zeist en in 2020 was hij te horen in de productie L’Orféo van de Nederlandse Reisopera.

Ster advertentie
Ster advertentie