Podium
NTR

Gouden Opnamen: Akademie für Alte Musik Berlin

foto: Amadalvarez / Wikimedia Commonsfoto: Amadalvarez / Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Gouden Opnamen: Akademie für Alte Musik Berlin

De Akademie für Alte Musik Berlin bestaat 40 jaar. Het ensemble werd in 1982 opgericht en is uitgegroeid tot één van de wereldleiders op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk.

De Akademie für Alte Musik Berlin leverde een belangrijke bijdrage aan de herontdekking van de muziek van Carl Philipp Emanuel Bach en Georg Philipp Telemann. Het ensemble speelt voornamelijk muziek uit de barok en klassieke periode, maar breidde het repertoire ook uit tot de 19e eeuw. Zo namen ze een cyclus op “Beethovens Sinfonien und ihre Vorbilder”, die positief werd ontvangen. De Akademie für Alte Musik Berlin is een graaggeziene gast op festivals en concertpodia in Europa, Amerika, Azië.

In het jubileumjaar verschijnt een aantal nieuwe cd’s, waaronder orkestwerken van Telemann met altviolist Antoine Tamestit als solist, een opname van de 4e en 8e symfonie van Beethoven en de Hohe Messe van Bach.

Genoeg om naar uit te kijken. In Podium blikken wij deze terug op het rijke opnamearchief van de Akademie für Alte Musik Berlin. Wij draaien de gouden opnamen van het ensemble.

Maandag: Georg Friedrich Händel - Solomon

Dinsdag: Johann Sebastian Bach - Orkestsuite nr.3

Woensdag: Georg Philipp Telemann - Suite voor blokfluit en Wassermusik

Donderdag: Georg Friedrich Händel - Concerto grosso opus 6 nr.11

Vrijdag: Ludwig van Beethoven - Symfonie nr.2

Ster advertentie
Ster advertentie