Podium

City of Birmingham Symphony Orchestra komt met eigen school

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. City of Birmingham Symphony Orchestra komt met eigen school

City of Birmingham Symphony Orchestra kijkt verder dan de concertzaal. Als eerste orkest in Engeland start men een eigen school om kinderen al vroeg met muziek in aanraking te brengen. We kennen het fenomeen uit de voetbalwereld: jeugdopleidingen. Een slimme manier voor clubs om eigen talent op te leiden en zolang mogelijk aan boord te houden.
Op de school zal muziekeducatie centraal staan. De leerlingen krijgen eveneens de kans om ervaring op te doen in een koor of ensemble, ze bezoeken concerten van het orkest en mogen deelnemen aan verschillende masterclasses.
Het is bedoeld voor kinderen uit de omgeving van Birmingham, een van de meest achtergestelde gebieden in Engeland. Het orkest wil hiermee muziekonderwijs toegankelijk maken voor al die kinderen.

Het is de grote wens van de Litouwse chef-dirigente Mira Gražinytė-Tyla. Eerder dit jaar zei ze in een interview: ‘Onze rol in de stad is cruciaal. Ons publiek is momenteel geen afspiegeling van diversiteit in de samenleving. Dat zal tijd kosten, maar als ik onze kinderconcerten bezoek, weet ik dat de tijden gaan veranderen.’
Dit initiatief zal daar vast aan bijdragen.

Foto: cbso.co.uk

Ster advertentie
Ster advertentie