Podium
NTR

Concerten op groot scherm op het Museumplein

foto: Concertgebouw
  1. Klassiekchevron right
  2. Concerten op groot scherm op het Museumplein

Midden in de zomer binnen zitten om naar een concert te luisteren, dat is zonde van het lekkere weer. Het Concertgebouw in Amsterdam heeft daar iets op gevonden. Op 22, 23 en 24 juli staat er een groot scherm op het Museumplein waar live de Zomeravondconcerten van die avond te zien zijn.

Iedere zomer programmeert het Concertgebouw een afwisselend programma in hun Zomeravondconcertreeks, met naast het klassieke repertoire ook uitstapjes naar andere genres zoals pop, jazz en filmmuziek. De drie concerten die op het scherm te zien zijn geven een mooie doorsnede van de programmering: vrijdagavond 22 juli staat het concert in het teken van de muziek die klinkt op Broadway, op zaterdag speelt toppianist Alexandre Kantorow het Tweede Pianoconcert van Liszt en zondag klinkt de iconische filmmuziek van John Williams.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pianist Alexandre Kantorow speelde ook in de Concertgebouw Sessions.

De concerten beginnen om 20:00 uur en het scherm op het Museumplein is voor iedereen gratis te bezichtigen. Wie toch liever ín het Concertgebouw wil zitten kan natuurlijk ook gewoon een kaartje kopen.

Ster advertentie
Ster advertentie