Podium
NTR

'Concertzaal Marioepol ingericht voor berechting Oekraïners'

foto: Publicdomainpictures CC0
  1. Klassiekchevron right
  2. 'Concertzaal Marioepol ingericht voor berechting Oekraïners'

Op 20 februari trad de Kamerfilharmonie van Marioepol nog op, in de concertzaal van de Oekraïense stad. Nu lijkt het gebouw een hele andere bestemming te krijgen, dat van tribunaal.

Er staat een video online die in de zaal gemaakt zou zijn en waarop de bouw van stalen kooien te zien is. Die zouden bedoeld zijn om Oekraïners in op te sluiten, tijdens rechtszaken die de Russen in het gebouw willen organiseren. Onder meer The New York Times bericht erover.

Dat soort processen vonden volgens de krant al langer plaats in het oosten van Oekraïne, onder controle van separatisten die werden gesteund door Rusland. De Verenigde Naties hebben die processen “zeer gebrekkig” genoemd, wat betekent dat ze niet volgens internationale regels verliepen.

Niet duidelijk is wanneer de processen in Marioepol zouden beginnen en om hoeveel gevangenen het zou gaan. Volgens de verbannen Oekraïense burgemeester van de stad zitten er ongeveer 10.000 Oekraïners vast in vier Russische strafkolonies rond Marioepol, zowel burgers als soldaten. Dat meldt The New York Times.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie