Podium
NTR

Halvefinalisten Elisabeth Concours bekend

foto: Marc Wielaertfoto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Halvefinalisten Elisabeth Concours bekend

Afgelopen zaterdag zijn de halvefinalisten van de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel bekend gemaakt. Er zijn twee Nederlandse deelnemers geselecteerd: Ella van Poucke en Anton Spronk. De andere twee Nederlandse kandidaten (Alexander Warenberg en Eline Hensels) zijn helaas gestrand in de eerste ronde.

Er zijn nog een paar opvallende namen te vinden in de lijst met halve finalisten. Zo is Simon Tetzlaff uit Duitsland ook doorgedrongen tot de halve finale. Denkt je nou: Tetzlaff… is dat familie van broer en zus Christian en Tanja Tetzlaff? Jazeker, Simon is de zoon van violist Christian Tetzlaff.

Nog een andere opvallende naam is Stephanie Huang. In 2019 deed haar zus Silvia Huang - violist in het Koninklijk Concertgebouworkest - mee met het Elisabeth concours en zij was één van de finalisten.

In de halve finale is plaats voor 24 cellisten. Zij moeten twee keer optreden in de halve finale. Zij spelen een celloconcert van Haydn met orkest én een recital met een pianist.

Vanmiddag zijn de Nederlanders al voor de eerste keer aan de beurt. Ella van Poucke speelt het Eerste celloconcert van Joseph Haydn en na de pauze speelt Anton Spronk zijn recital met werken van Fauré, Dvořák, Janssens, Beethoven en Robert Schumann. Donderdag komen zij allebei nog een keer in actie – dan zijn de rollen omgedraaid. Het concours is online te volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie