Podium

‘Currentzis LAB’

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. ‘Currentzis LAB’

De eigenzinnige Grieks-Russische dirigent Teodor Currentzis begint zijn nieuwe baan als chef bij het SWR Symphonieorchester met een primeur: het Currentzis LAB. Een plek waar dirigent en publiek elkaar ontmoeten, om in gesprek te gaan over muziek. Currentzis zegt erover: ‘Ik wil een paar dagen voor mijn concerten de dialoog aangaan met de luisteraar. Om met ze van gedachten te wisselen over het stuk, interpretaties te vergelijken door het luisteren naar historische opnames, of vanachter de piano over de schouder van de componist mee te kijken.’

Het eerste Currentzis LAB is gepland op dinsdag 18 september, twee dagen voor zijn inauguratieconcert met het SWR-Symfonieorkest.

Op het programma – en dus ter discussie – staat dan de 3e Symfonie van Mahler. Toegang tot dit exclusieve evenement met Teodor Currentzis en leden van het SWR Symfonie Orkest is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geen nood, want als je er niet bij kunt zijn, kun je het ‘Currentzis LAB’ ook live bekijken op SWRClassic.de.

Ster advertentie
Ster advertentie