Podium
NTR

Andrea Bocelli veroorzaakt rel

  1. Klassiekchevron right
  2. Andrea Bocelli veroorzaakt rel

De populaire Italiaanse tenor Andrea Bocelli heeft afgelopen week een rel veroorzaakt met zijn opmerkingen over de coronamaatregelen.

In zijn toespraak op een politiek congres vertelde hij dat de overheid met alle regelgeving veel te ver is gegaan. “Ik voelde me vernederd en beledigd dat mij de vrijheid was ontnomen om uit te gaan.” Bocelli gaf ook toe dat hij de opgelegde hygiënevoorschriften heeft overtreden. “Het leek mij ongezond om thuis te blijven, ik heb de zon en vitamine D nodig.”

Ook uitte de wereldberoemde zanger zijn twijfels over de ernst van het virus. “Ik ken veel mensen, maar heb nog niemand gesproken die op de intensive care heeft gelegen.”

De uitspraken van Bocelli zijn opmerkelijk, want afgelopen mei maakte hij nog bekend dat hij en zijn familie zelf besmet waren geweest met het virus. ‘Een tragedie’ noemde hij het toen. Bovendien zong de 61-jarige zanger met Pasen nog in een lege Dom in Milaan met een concert: Music for Hope. “Dankzij de muziek omhelzen we het hart van onze gewonde aarde”, liet Bocelli toen weten.

Ruim 23 miljoen mensen keken naar dat concert dat live werd gestreamd!

Ster advertentie
Ster advertentie