Podium
NTR

Subsidie voor onderzoek naar helende werking muziek

  1. Klassiekchevron right
  2. Subsidie voor onderzoek naar helende werking muziek

Ziekenhuizen die live muziek aanbieden aan hun patiënten vanwege de positieve werking. We horen dat de laatste tijd steeds vaker. Maar in hoeverre is bewezen dat dat daadwerkelijk bijdraagt aan de genezing?

Een project van de Hanzehogeschool en het Universitair Medische Centrum in Groningen ‘Meaningful Music in Healthcare’, ontvangt bijna 7 ton subsidie om dit nu te gaan onderzoeken.
Het ziekenhuis in Groningen experimenteert al sinds 2015 met livemuziek van professionele musici voor patiënten van chirurgische afdelingen. Dat blijkt een helende werking te hebben; ze ervaren minder pijn en voelen zich beter. Verpleegkundigen voelen zich bovendien meer betrokken bij hun patiënten.
Volgens een verklaring van het UMCG biedt het project musici en verpleegkundigen ook nog eens nieuwe mogelijkheden om zich professioneel te ontwikkelen.

Voor dit project werken het UMCG, Hanzehogeschool en het Prins Claus Conservatorium samen met andere internationale kennisinstellingen op het gebied van muziek en zorg.

Ster advertentie
Ster advertentie