Podium
NTR

Cellist Gautier Capuçon betaalt omstreden zomertournee zelf

  1. Klassiekchevron right
  2. Cellist Gautier Capuçon betaalt omstreden zomertournee zelf

De Franse cellist Gautier Capuçon heeft besloten de kosten van zijn geplande zomertournee zelf te betalen. Dat meldt de krant LeParisien. Capuçon kondigde eind mei aan dat hij deze zomer in Franse dorpen en steden wilde gaan spelen, in de open lucht. Met deze gratis concerten wilde hij, zoals hij het noemt, “terug naar de bron”.

Maar voor de gemeenten die hem zouden uitnodigen was het niet gratis. Een Franse muziekwebsite onthulde de bedragen die de cellist voor optredens wilde hebben: 2.800 euro voor een dorp tot 3000 inwoners, tot maximaal 9.800 euro voor steden met meer dan 60.000 inwoners.

Verschillende gemeenten vonden het te duur voor een openluchtconcert. “We doen een beroep op muzikanten die minder kosten en die het zeker meer nodig zullen hebben”, zei een cultuurwethouder. En muziekprofessionals waren op sociale media uiterst kritsich: “veel te veel geld!”.

Capuçon liet vervolgens weten "dit gebrek aan solidariteit tussen artiesten te betreuren". Nu betaalt hij dus het hele project zelf.

Ster advertentie
Ster advertentie