Podium
NTR

Klassiek voor kids

foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek voor kids

Nu alle kinderen thuiszitten, een mooie gelegenheid om ze spelenderwijs eens kennis te laten maken met klassieke muziek. Zo heeft muziektheatergroep Oorkaan een Beethoven kwartetspel bedacht. Je moet het wel even zelf knippen en plakken. Maar dat is juist leuk. Op hun site vind je alle informatie.

Aangenaam Klassiek lanceert vandaag Aangenaam Klassiek voor Pasen, met een speciale kindereditie. Aangenaam Klassiek voor Kids. Het gaat om een cd en een boekje. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Op de cd vertelt Joris Lutz het verhaal van hondje Fred en zingt hij liedjes. Fred is een hondje uit Honderloo en is na een wandeling verdwaald in Amsterdam. Dan komt hij de huis-kat Toets van Het Concertgebouw tegen. Samen gaan ze op ontdekkingsreis door Het Concertgebouw en krijgt Fred alles te horen over klassieke muziek.

En over dat Concertgebouw gesproken, dat organiseert momenteel een concours rondom de nieuwe rage TikTok. TikTok is met 1,5 miljoen gebruikers het snelst groeiende social media netwerk van Nederland en zeer populair onder jongeren. Het platform draait om het playbacken van muziek, geluidseffecten en soundbites. Het is een concours voor alle kinderen is die muziek spelen of zingen. Deelname is eenvoudig, meld je voor 30 april aan via concertgebouw.nl/concours en stuur een video in via YouTube. Kan allemaal makkelijk thuis dus. De finale is 21 juni in het Concertgebouw.

Meer voor kids:

Ab Nieuwdorp kruipt in De Klassieken elke dag in de rol van schoolmeester. Om kwart over 10 laat hij in de rubriek De Klassieken Kids een mooi en interessant muziekstuk horen, waarna hij een korte opdracht geeft: een Klassiek Karweitje. Bekijk hier het overzicht.

Ster advertentie
Ster advertentie