Podium Witteman

Podium Witteman 23 december

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 23 december

Paul Witteman ontvangt cellist Quirine Viersen, pianist Alexander Ullman, jazzpianist Peter Beets, gitarist Stochelo Rosenberg, violist Julia Philippens en het Animato Kwartet

Cellist Quirine Viersen heeft onlangs haar tweede opname uitgebracht van de Cellosuites van Johann Sebastian Bach – de bijbel van de cellomuziek. Aan Paul vertelt Quirine hoe een interpretatie met de jaren verandert.

In Pauls Jonge Helden deze keer het Animato Kwartet. Een van de meest veelbelovende strijkkwartetten van Nederland. Vorig jaar kregen ze een stipendium van het Kersjesfonds. In januari treden ze op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In Podium Witteman horen we de hoogromantische Langsamer Satz van Anton Webern.

De Engelse pianist Alexander Ullman won vorig jaar het prestigieuze Lisztconcours in Utrecht. Een geweldige opstap in zijn carrière. In Podium Witteman speelt Ullman een deel uit de populaire Notenkrakersuite van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Deze maanden brengt jazzpianist Peter Beets samen met het Rosenberg Trio een ode aan de beroemde jazzgitarist Django Reinhardt. In Podium Witteman speelt hij samen met gitarist Stochelo Rosenberg en violist Julia Philippens het beroemde Minor Swing! Bekijk de site van Peter Beets voor de tourdata van Beets Meets Rosenberg.

Ster advertentie
Ster advertentie