Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 23 september

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 23 september

Paul Witteman ontvangt violist Shunske Sato, altviolist Dana Zemtsov en het Zemtsov Altviool Kwartet, tubaïst Matthijs Leffers en de Nederlandse Bachvereniging.

Barokviolist Shunske Sato is de nieuwe artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Sato volgt Jos van Veldhoven op die eerder dit jaar na 35 jaar afscheid heeft genomen. Dat zijn grote voetsporen om in te treden. In Podium Witteman presenteert Shunske Sato zich met een van de Zes Brandenburgse Concerten. Van Bach natuurlijk.

Meer informatie over de Bachvereniging vind je hier.

De jonge altviolist Dana Zemtsov is bezig aan een geweldige, internationale carrière. De 26-jarige Dana is een ware globetrotter. In Podium Witteman komt ze samen met haar familiekwartet van vier altviolisten: vader Mikhail, moeder Julia en neef Daniil.

Meer informatie over Dana Zemtsov vind je hier.

In zijn nieuwe serie Jonge Helden presenteert Paul deze week tubaïst Matthijs Leffers. De Groningse koperblazer won eerder dit jaar de eerste prijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Heel verrassend, want de tuba staat nou niet bepaald bekend als solo-instrument. Matthijs Leffers bewijst dat het kan!

Meer informatie over Matthijs Leffers vind je hier.

Meer informatie over de streamingdienst Primephonic vind je hier.

In Podium Witteman Extra een aflevering van de serie over de operaregies van Pierre Audi, die na 30 jaar vertrekt als artistiek directeur van De Nationale Opera. Deze week deel drie, getiteld: Typisch Audi. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman zie je zondag om 18:10 uur op NPO2.

Ster advertentie
Ster advertentie