Podium Witteman

Podium Witteman 24 november

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 24 november

Podium Witteman staat zondag geheel in het teken van de Edison Klassiek 2019. Paul Witteman ontvangt enkele winnaars waaronder bariton Matthias Goerne, sopraan Elsa Dreisig, huisband Fuse en het legendarische Kronos Quartet!

Het Amerikaanse Kronos Quartet krijgt de prestigieuze Edison Oeuvreprijs. Het legendarische strijkkwartet is een inspiratiebron geweest voor alle kwartetten na hen, en opdrachtgever van een indrukwekkende hoeveelheid stukken van hedendaagse componisten. In Podium Witteman speelt het Kronos muziek van Philip Glass.

De Duitse bariton Matthias Goerne staat aan de absolute top van zijn vakgebied. Goerne heeft een stem uit duizenden en heeft een breed repertoire van Bach tot Wagner en Mahler. In Podium Witteman krijgt hij een Edison voor zijn opname van liederen van Robert Schumann.

De Frans-Deense sopraan Elsa Dreisig gooide het afgelopen jaar hoge ogen met haar album Miroir(s). Internationaal krijgt ze niets dan lof. En nu dus ook de Edison Debuut 2019. In Podium Witteman treedt ze op met Fuse!

Fuse heeft de misschien wel mooiste prijs gekregen: de Edison Publieksprijs 2019! U begrijpt, Paul Witteman is hartstikke trots zijn huisband.

Op NPO 2 Extra kunt u kijken naar een reportage over jazzorganist Sven Figee, die samen met het Residentie Orkest een zinderende mix maakt van klassiek en rockmuziek. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Kijk om 18:10 uur naar Podium Witteman op NPO2

Ster advertentie
Ster advertentie