Podium Witteman

Podium Witteman Presenteert: De Matinee

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman Presenteert: De Matinee

In Podium Witteman presenteert: De Matinee zijn van 7 juni t/m 12 juli elke zondag registraties te zien uit het rijke muzikale verleden van de NTR ZaterdagMatinee, ingeleid door Floris Kortie. Bekijk hieronder de programmering, en kijk de afleveringen die zijn geweest terug.

7 juni – Vivaldi: Juditha Triumphans deel 1

14 juni – Vivaldi: Juditha Triumphans deel 2Een uitvoering van de NTR Zaterdagmatinee van 30 mei 2009 door het Venice Baroque Orchestra en Nationaal Jeugdkoor onder leiding van dirigent Andrea Marcon, met mezzosopranen Manuela Custer, Mary-Ellen Nesi, Marina Comparato, Romina Basso en sopraan Karina Gauvin.

21 juni – Sergej Rachmaninov, Tweede pianoconcert

Registratie van het Tweede pianoconcert van Sergej Rachmaninov dat is uitgevoerd in de NTR Zaterdagmatinee door pianist Denis Matsuev en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Vasily Petrenko.

De Russische Denis Matsuev (34) is één van de beroemdste pianisten van deze tijd. Vooral met Rachmaninov heeft hij zich zelf bij toporkesten op de kaart gezet en valt zelfs onder persoonlijk beschermheerschap van Vladimir Poetin. Ook nu weer bleek Rachmaninov hem op het lijf geschreven. 'Het werd, met Russen op lessenaars, dirigentenbok en pianokruk, een oefening in sentiment en soul van de hoogste orde', schreef de Volkskrant.

28 juni – Eerste vioolconcert van Philip Glass en Harmonium van John Adams

Violist Karen Gomyo soleert in het Eerste Vioolconcert van Philip Glass, begeleid door het Residentie Orkest en Groot Omoepkoor onder leiding van Brad Lubman. Aansluitend speelt het orkest Harmonium van John Adams in deze registratie van de NTR Zaterdagmatinee van 8 februari 2014.

5 juli – Barbara Hannigan - Les Illuminations & Danses Concertantes

Sopraan Barbara Hannigan zingt Les Illuminations van Benjamin Britten, begeleid door de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van James McMillan. Aansluitend Stravinsky’s Danses Concertantes door orkest LUDWIG onder leiding van Barbara Hannigan.

12 juli – Anton Bruckner: Achtste symfonie versie 1890

De 8ste symfonie van Anton Bruckner die op 1 november 2008 werd uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden.

Ster advertentie
Ster advertentie