Podium Witteman

Kijk terug: Podium Witteman 13 oktober

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 13 oktober

Paul Witteman ontvangt violist Luna de Mol, het Pavel Haas Quartet, componist en pianist Daahoud Salim en Fuse

Pauls Jonge Held is een van de grootste opkomende viooltalenten van de Lage Landen: de Vlaamse violist Luna de Mol. Ze is geboren in Gent en studeert in Londen. Een jonge dame met ambitie. In 2018 won ze het Davina van Wely Vioolconcours. Haar grote voorbeeld? Janine Jansen!

Het Tsjechische Pavel Haas Quartet is een van de beste strijkkwartetten van dit moment. Het kwartet blinkt uit in de muziek van zijn landgenoten uit de 19de en 20ste eeuw. In Podium Witteman spelen ze een deel uit het hartverscheurend mooie Tweede Strijkkwartet ‘Intieme brieven’ van Leoš Janáček.

Huisband Fuse neemt de Spaans Nederlandse componist en pianist Daahoud Salim mee naar Podium Witteman. Daahoud Salim is componist en afgestudeerd als klassiek pianist. Maar hij speelt ook veel jazz! Hij heeft een nieuw stuk voor Fuse geschreven dat bij ons in première gaat.

De Georgische cellist Ketevan Roinishvili woont al jaren in Nederland, maar denkt vaak met weemoed aan haar prachtige vaderland. Ze speelt samen met pianist Daniël Kool ‘Urmuli’ van Sulkhan Tsintsadze – een melancholisch en lyrisch stuk geïnspireerd op Georgische volksmuziek.

In aanloop naar de Hart & Zielweek op NPO Radio 4 vertoont Podium Witteman Extra alle afleveringen van Hart & Ziel 2018, waarin gewone mensen vertellen over hun bijzondere band met een klassiek muziekstuk. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie