Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 23 februari

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 23 februari

Paul Witteman ontvangt sopraan Olivia Vermeulen en pianist Jan Philip Schulze, pianist Katie Yao Morgan, trompettist Gijs Levelt en de Amsterdam Klezmer Band, pianist Vera Kooper, en het Alma Quartet

Pauls Jonge Held is zondag Katie Yao Morgan, een 19-jarige Engelse pianist met Chinese roots. Katie heeft bij Marcel Baudet gestudeerd aan de prestigieuze Yehude Menuhin School en tegenwoordig aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Voor Paul speelt Katie een deel uit het ballet ‘Romeo en Julia’ van Sergej Prokofjev.

De in Zwitserland woonachtige Nederlandse sopraan Olivia Vermeulen en de Duitse pianist Jan Philip Schulze hebben met hun debuut-cd ‘Dirty minds’ een ondeugend album afgeleverd. Een album vol met liederen over erotiek en sensualiteit, uit heden en verleden. Ze wil daarmee de klassieke muziek van zijn keurige imago ontdoen en zo een nieuw publiek bereiken.

De Amsterdam Klezmer Band staat bekend om zijn spetterende live-optredens. Klezmer is de Joodse populaire muziek die onder meer een rol als dansmuziek vervult bij huwelijken. Gijs Levelt, trompettist van de band, vertelt Paul alles over de geschiedenis van de klezmer.

Korties Kwesties gaat dit keer over het wandelen. Componisten als Beethoven en Richard Strauss waren er verzot op. Pianist Vera Kooper speelt een van de ‘Lyrische Stukken’ van Edvard Grieg, met de toepasselijke titel ‘Voor jouw voeten’.

Het Alma Quartet speelt in Podium Witteman een deel uit het Derde Strijkkwartet van Johannes Brahms.

Kijk zondag om 18:10 uur naar Podium Witteman op NPO 2

Ster advertentie
Ster advertentie