Podium Witteman

Podium Witteman 4 november

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 4 november

Paul Witteman ontvangt Philippe Herreweghe, Trio Wanderer, componist Mathilde Wantenaar, saxofonist Aliza Farber en Wishful Singing.

De Vlaamse dirigent Philippe Herreweghe is een oudemuziek-pionier van het eerste uur. Deze maand is hij in Nederland voor concerten met het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij gaat zelfs met het orkest op tournee. In Podium Witteman vertelt Herreweghe over zijn leven en werk. Leden van het KCO spelen muziek van Johannes Brahms voor hem.

Het Trio Wanderer uit Frankrijk is een van de beste pianotrio’s van de wereld. Dankzij een gunstig toerschema kan het ensemble te gast zijn in Podium Witteman. We horen een favoriet stuk van Paul Witteman: het pianotrio van Gabriel Fauré.

Maandag 5 november speelt Trio Wanderer in TivoliVredenburg in Utrecht.

In Korties Kwesties volop aandacht voor De Nieuwe Mecenas. Dit is een project van Floris Kortie om nieuwe opdrachtgevers te vinden voor hedendaagse muziek. Op speciaal verzoek van een vaste kijker van ons programma heeft de 25-jarige componist Mathilde Wantenaar een nieuw vocaal werk geschreven. Wishful Singing geeft bij ons de première.

In de rubriek Pauls Jonge Helden ontvangt Paul Witteman deze week de 13-jarige Aliza Farber. Aliza begon met pianolessen, maar maakte (pas!) drie jaar geleden de overstap maakte naar saxofoon. Hiermee won ze het Prinses Christina Junior Concours en sleepte ze ook op concoursen in Duitsland en Polen prijzen in de wacht.

In Podium Witteman Extra een documentaire over de Amerikaanse sopraan Renee Fleming. Zij is de winnaar van de Edison Klassiek Oeuvreprijs 2018. Deze wordt binnenkort uitgereikt. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie