Podium Witteman

Kijk terug: Podium Witteman 29 september

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 29 september

Paul Witteman ontvangt dirigent Ton Koopman, pianist Jan-Willem Rozenboom, cellist Thomas Prchal, multi-instrumentalist Marius Preda en pianist Natasja Douma.

De legendarische dirigent, klavecinist, organist, musicoloog en barokpionier Ton Koopman wordt 75 jaar. Dat moet en zal gevierd worden in Podium Witteman - natuurlijk met een muzikale verrassing!

Pianist Jan-Willem Rozenboom heeft naast zijn werk voor Guus Meeuwis een carrière als klassiek pianist. Op zijn nieuwe cd geeft hij een staalkaart van de muziek van Franz Schubert. Wat fascineert hem zo aan Schubert? Hij vertelt er Paul alles over.

In Pauls Jonge Helden de 15-jarige cellist Thomas Prchal. Thomas is ook componist en speelt voor ons een eigen compositie, opgedragen aan zijn lerares. Hij wordt begeleid door pianist Natasja Douma.

De Roemeen Marius Preda is een multi-instrumentalist. Het cimbaal is zijn hoofdinstrument, maar daarnaast speelt hij viool, panfluit, piano en accordeon. In zijn hoedanigheid van alleskunner verzorgt hij een spetterend optreden met Mike Boddé.

In Podium Witteman Extra een registratie van het debuutconcert van Barbara Hannigan als zangeres én dirigent in het Concertgebouw. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie