Podium Witteman

Podium Witteman 8 december

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 8 december

Paul Witteman ontvangt componist en pianist Fazıl Say, het Oeral Kozakkenkoor en dirigent Gregor Bak, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest

Een van de meest besproken figuren van de klassieke muziek maakt zijn opwachting in Podium Witteman: de Turkse pianist en componist Fazıl Say! Hij soleerde wereldwijd met de grootste orkesten en won meermaals een Echo Klassik voor zijn opnames. Voor het Beethovenjaar stort hij zich op de 32 pianosonates van Ludwig van Beethoven. In Podium Witteman horen we een voorproefje van dit project.

Het Oeral Kozakkenkoor is een koor van amateurzangers uit Nederland. Maar het koor is in 1924 in Parijs opgericht door gevluchte Kozakken uit het Tsaristische leger. Het koor vertegenwoordigt dus een eeuwenoude traditie. Dirigent Gregor Bak legt de geheimen van deze traditie uit.

Deze maand staat Korties Kwesties geheel in het teken van muzikale sprookjes. Zondag duikt Floris in het verhaal van Romeo en Julia. Daarbij klinkt muziek uit de West Side Story van Leonard Bernstein, uitgevoerd door violist Nadia Wijzenbeek & het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

De Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest is het opleidingsinstituut van het orkest. Alleen de beste jonge talenten worden daarin toegelaten. In Podium Witteman laten de studenten zich horen in het Octet van Max Bruch.

De studenten van de Academie geven de volgende concerten:

19 januari 2020: Spiegelzaalconcert, Concertgebouw live te horen op NPO Radio 4 vanaf 10.00 uur

26 januari 2020: Dorpskerk, Abcoude

15 maart 2020: Festival Jong Talent Schiermonnikoog

9 mei 2020: Kasteel Amerongen, Amerongen

3 juni 2020: Concertgebouw Kleine Zaal, Amsterdam

In Podium Witteman Extra kunt u kijken naar een concertregistratie met muziek van Sergej Prokofjev, gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valery Gergiev. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie