Podium Witteman

Podium Witteman 30 september

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 30 september

Paul Witteman ontvangt contrabassist Edicson Ruíz, gitarist Eric Vaarzon Morel, het Busch Trio, violist Maria Milstein en altviolist Daniel Palmizio, pianist Daniël Kool en het Viride Kwartet.

De Zuid-Amerikaanse contrabassist Edicson Ruíz is een succesvol ‘product’ van het bijzondere jeugdproject ‘El Sistema’ in Venezuela. Edicson heeft een bliksemcarrière gemaakt: hij begon als 11-jarige in een jeugdorkest en als 17-jarige werd hij een van de jongste leden ooit van de Berliner Philharmoniker! In Podium Witteman speelt hij muziek van zijn landgenoot Efrain Oscher. Hij wordt voor de gelegenheid begeleid door pianist Daniël Kool.

Mike Boddé brengt samen met jazzzangeres Fay Claassen een ode aan Ramses Shaffy! Ze spelen met bassist Frans van Geest en drummer Marcel Serierse! Maandagavond zingt Fay Nederlandstalige liedjes in het Concertgebouw in Amsterdam, met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Rob Horsting.

Meer informatie over Fay Claassen vindt je hier

Gitarist Eric Vaarzon Morel neemt zijn vijf Spaanse gitaren mee naar de studio. Eric heeft met elk van zijn vijf instrumenten een liefdesrelatie. En daar hoort natuurlijk een goed verhaal bij.

Meer informatie over Eric Vaarzon Morel vindt je hier

De Hart & Ziel-weken beginnen weer op Radio 4. Floris Kortie wil lijstduwer zijn van het Pianokwintet nr.2 van Antonín Dvořák. Violist Maria Milstein, altviolist Daniel Palmizio en het Busch Trio komen het prachtige stuk spelen! Dinsdag speelt het Busch Trio muziek van Dvořák in het Concertgebouw.

Meer informatie over het Busch Trio vindt je hier

Meer informatie over de Hart & Ziel Lijst vindt je hier

In de serie Jonge Helden presenteert Paul deze week het Viride Kwartet. Een strijkkwartet van drie jonge dames en een heer, die allen studeren aan de Jong Talent opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In Podium Witteman Extra de derde van vier afleveringen over de operaregies van Pierre Audi, die deze maand afscheid neemt als directeur van De Nationale Opera. Deze aflevering heeft als titel ‘Typisch Audi’. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie