Podium Witteman

Podium Witteman: 15 september

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman: 15 september

Paul Witteman ontvangt bariton Thomas Oliemans & pianist Paolo Giacometti, saxofonist Dmitry Pinchuk, Syrène Saxofoonkwartet, Amsterdam Sinfonietta en Fuse!

Ook in het nieuwe seizoen is er weer ruim baan voor Pauls Jonge Helden. We openen met een 13-jarig Russisch wonderkind op de saxofoon: Dmitry Pinchuk. Geboren in Moskou reisde hij al langs vele grote zalen in Europa en nu maakt hij zijn Nederlandse debuut. Samen met het Syrène Saxofoonkwartet haalt hij halsbrekende toeren uit in een stuk van Niccolò Paganini.

Bariton Thomas Oliemans en pianist Paolo Giacometti brengen dit najaar een opname uit van de beroemde liederencyclus van Franz Schubert: Winterreise. Natuurlijk horen we alles over deze Mount Everest van de liedkunst, maar Thomas vertelt ook over zijn liefde voor de liedjes van Harry Bannink, de componist en tekstschrijver die hij als jonge scholier bezocht.

Strijkorkest Amsterdam Sinfonietta is regelmatig te gast bij Podium Witteman. Dit keer spelen ze een prachtig werk van de Engelse componist Ralph Vaughan Williams: Fantasia on a Theme by Thomas Tallis. Hun nieuwe cd met muziek van Tsjaikovski en Arenski is nu online verkrijgbaar. Luister hier naar een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En Fuse is ook weer van de partij! Als sinds het begin is Fuse de vaste huisband van Podium Witteman. In deze eerste aflevering speelt Fuse een stuk van Rob Horsting, ooit de allereerste arrangeur van het ensemble.

Onze co-presentatoren zijn er ook weer klaar voor! Floris Kortie wil een lans breken voor het Geelvinck Museum in Zutphen, het instrumentenmuseum dat dakloos dreigt te worden. En Mike Boddé begint na zijn alfabet aan een nieuwe reeks: Vraag het Mike!

In Podium Witteman Extra aandacht voor het Nederlandse lied. We zien concertopnamen van bariton Thomas Oliemans met een hommage aan componist en tekstschrijver Harry Bannink. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Te zien: zondag om 15 september om 18:10 uur op NPO 2

Ster advertentie
Ster advertentie