Podium Witteman

Podium Witteman 20 september

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 20 september

Zondag 20 september is de 200ste uitzending van Podium Witteman!
Dit gaan we uitgebreid vieren met theatermaakster Marjolijn van Heemstra, sopraan Laetitia Gerards, de winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours, The Rosenbergs, en muzikantencollectief Pynarello.

De gast van Pauls Jonge Helden is nog onbekend. Uitgenodigd is de kersverse winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours, waarvan de finale op zondagmiddag, vlak voor de uitzending, plaatsvindt. Zeven jonge musici tussen 10 en 14 jaar oud strijden om de titel en de winnaar komt meteen na de prijsuitreiking naar de studio.

Theatermaakster Marjolijn van Heemstra brengt samen met muzikantencollectief Pyranello een nieuwe voorstelling op de planken over de twee Voyager-ruimtesondes. Marjolijn is gefascineerd geraakt door het verhaal van de Gouden Plaat die in 1977 met de sondes de ruimte in werd gestuurd. Op die plaat staan o.a. foto’s, geluiden en muziek, een soort flessenpost van de aarde. Het roept bij Marjolijn de vraag op: hoe willen wij herinnerd worden? En ook, moet die plaat niet een update krijgen? Pynarello heeft er gloednieuwe muziek bij gecomponeerd.
De voorstelling Voyagers is deze week te zien in Eindhoven, Utrecht en Nijmegen en in oktober nog in Rotterdam. Kijk hier voor de speellijst. De bundel van Marjolijn van Heemstra is hier verkrijgbaar.

In deze feestelijke uitzending zijn ook The Rosenbergs te gast. Dit trio van twee gitaren en contrabas is gevormd door jongere familieleden van het fameuze Rosenberg Trio. Maar inmiddels behoren ook The Rosenbergs tot de top van de Gypsy Jazz. In Podium Witteman spelen ze o.a. een razend virtuoze versie van de Badinerie van J.S. Bach.
Op 23 oktober presenteren The Rosenbergs hun nieuwe cd 'Double Scotch' met een concert via livestream.

Floris Kortie gaat op zoek naar de meest trouwe kijkers van Podium Witteman. Wie zit er week in week uit met bord op schoot voor de buis? En wie heeft toen het beste opgelet? Floris speelt met deze fans een quiz met hoogtepunten uit de 200 uitzendingen.

Speciaal voor deze 200ste uitzending neemt Mike Boddé sopraan Laetitia Gerards mee, voor een virtuoos jubileumlied.

Uitzending: zondag 20 september 2020, van 18.15 tot 19.15 op NPO2.

Ster advertentie
Ster advertentie