Podium Witteman

Kijk Terug: Podium Witteman: 5 mei

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman: 5 mei

Paul Witteman ontvangt sopraan Lenneke Ruiten en pianist Thom Janssen, jazzpianist Wolfert Brederode, percussionist Joost Lijbaart en het Matangi Quartet, fluitist Joséphine Olech en pianist Sélim Mazari, glazendraaier Rogier Kappers, zangeres Maria Mendes, fluitist Werner Janssen, bassist Frans van der Hoeven, drummer Marcel Serierse, en rebellencollectief Pynarello!

Sopraan Lenneke Ruiten is als internationale veelgevraagde operaster een drukbezet mens. Lenneke was in 2015 een van de eerste grote gasten in Podium Witteman. Haar carrière zat toen enorm in de lift. Hoe is het haar sindsdien vergaan? In Podium Witteman zingt ze samen met pianist Thom Janssen. Lenneke Ruiten en Thom Janssen treden 22 mei op tijdens het Internationaal Lied Festival in Zeist. Lenneke zingt dan Fauré, Wolf en Debussy.

In Pauls Jonge Helden deze week fluitist Joséphine Olech. Zij is sinds 2017 eerste fluitist van het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Op 31 maart j.l. won ze in Denemarken de Carl Nielsen International Competition, een van de belangrijkste fluitconcoursen van de wereld. Ze treedt op met haar vriend, pianist Sélim Mazari. Wie Joséphine Olech in het Rotterdams Philharmonisch Orkest wil horen spelen kan eind deze maand naar de Achtste symfonie van Dvořák.


Jazzpianist Wolfert Brederode en percussionist Joost Lijbaart toeren samen met het Matangi Quartet door Nederland met het programma Ruins & Remains. De muziek voor dit programma schreef Wolfert Brederode als een meditatie op de Eerste Wereldoorlog: over de veerkracht van de mens na de verschrikkingen van een oorlog.

Het rebellencollectief Pynarello heeft dit voorjaar weer een nieuw project. Dit keer gaat het jeugdige orkest op tournee met de Vierde Symfonie van Beethoven. Niet de bekendste symfonie uit Beethovens monumentale cyclus, maar de favoriete symfonie van menig hedendaagse componist!

Mike Boddé heeft een lekkere zomersamba geschreven voor zangeres Maria Mendes. Verder spelen mee fluitist Werner Janssen, bassist Frans van der Hoeven en drummer Marcel Serierse.

En Floris Kortie stort zich op het fenomeen van het glasorgel. ‘Glazendraaier’ Rogier Kappers komt spelen.

In Podium Witteman Extra deze week de befaamde Derde Symfonie van Beethoven uitgezonden. Deze symfonie is de favoriet van menig dirigent. In deze uitvoering horen we het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie