Podium Witteman
NTR

Kijk Terug: Podium Witteman: 12 mei

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman: 12 mei

Paul Witteman ontvangt pianopedagoog Marcel Baudet, pianisten Aidan Mikddad, Ramon van Engelenhoven en Nikola Meeuwsen, Viride Kwartet & Matangi Quartet, contrabassist Jala Heywood & Combala, Amsterdam Piano Trio en het XSighted Percussion Duo.

De laatste uitzending van dit seizoen van Podium Witteman staat volledig in het teken van jong talent! Centraal staat daarbij de vraag: wat moeten talentvolle musici allemaal doen om carrière te maken?

Pianopedagoog Marcel Baudet is werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam en artistiek directeur van de Young Pianist Foundation. Baudet weet als geen ander wat er tegenwoordig nodig is om de internationale top te bereiken. Ter afsluiting van dit item spelen pianotalenten Aidan Mikdad, Ramon van Engelenhoven en Nikola Meeuwsen samen op één vleugel!

Concertagenda Aidan Mikdad

Concertagenda Ramon van Engelenhoven

Concertagenda Nikola Meeuwsen

Het Viride Kwartet heeft dit jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het kwartet was o.a. twee keer te gast in Podium Witteman. De vier jonge musici komen met hun mentoren van het Matangi Quartet en samen spelen ze het Octet van Felix Mendelssohn.

Facebook Viride Kwartet

De drie leden van het Amsterdam Piano Trio spelen het Tweede Pianotrio van Dmitri Sjostakovitsj. Hiervoor hebben ze een masterclass gekregen van Dmitri Ferschtman, de in Nederland wonende Russische cellist die Sjostakovitsj persoonlijk gekend heeft.

Concertagenda Alexander Warenberg

Concertagenda Yang Yang Cai

Concertagenda Chin Sihan

De extroverte musici van het XSighted Percussion Duo weten goed hoe je jezelf in de kijker speelt. In Podium Witteman spelen ze de beroemde Goldberg-Variaties van Bach.

XSighted Percussion Duo speelt 11-08 op het Grachtenfestival

Mike Boddé heeft als jonge held de 10-jarige contrabassist Jala Heywood uitgenodigd. Jala speelt zowel klassiek als jazz. In Podium Witteman speelt ze de jazz-standards Misty met Mike Boddé en Take the “A” Train met haar bandje Combola.

In Podium Witteman Extra volgt Emma van der Schalie de Nederlandse violiste Hawych Elders tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd 2019 in Brussel. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Kijk de uitzending van 12 mei terug:

Ster advertentie
Ster advertentie