Podium Witteman

Podium Witteman 9 september

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 9 september

Paul Witteman trapt het nieuwe seizoen af met sterhoboïst Alexei Ogrintchouk, operaliefhebber Chazia Mourali, viooltalent Vera Beumer en het Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. Loes Visser, pianist Jeroen Bal en Fuse.

De Rus Alexei Ogrintchouk is eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze positie bekleedt de sterhoboïst al sinds 2005. In Podium Witteman vertelt Ogrintchouk over de rol van de hobo in een symfonieorkest en geeft hij zijn top 3 van de mooiste hobosolo’s uit de orkestmuziek. Natuurlijk speelt Ogrintchouk in Podium Witteman de mooiste solo; hij wordt daarbij begeleid door pianist Jeroen Bal.

Tv-presentator Chazia Mourali is een enorme liefhebber van de opera! Zij is idolaat van de producties van regisseur Pierre Audi, die deze maand na 30 jaar vertrekt als directeur bij De Nationale Opera in Amsterdam. Audi heeft Nederland als operaland internationaal op de kaart gezet. Chazia Mourali geeft haar drie absolute favorieten uit Audi’s oeuvre.

Nederland barst van het muzikale talent! En daarom gaat Paul Witteman het komende jaar wekelijks een podium bieden aan de jonge helden van de klassieke muziek. Paul trapt het seizoen af met de 17-jarige violist Vera Beumer. Dit talent trekt al jong de wijde wereld in en gaat haar studie vervolgen in Londen. Vera speelt in Podium Witteman met het Britten Jeugd Strijkorkest, een kweekvijver van jong strijkerstalent uit Overijssel.

En natuurlijk is Fuse er weer bij in de eerste uitzending na de zomer. Emma van der Schalie vertelt over de liefde van Fuse voor jazzpianist Brad Mehldau, die op zijn beurt weer een grote liefde heeft voor de klaviermuziek van Johann Sebastian Bach.

Deze maand stopt Pierre Audi na 30 jaar als directeur bij De Nationale Opera. Audi heeft in die lange periode van Nederland een belangrijk operaland gemaakt. Daarom laat de NTR in vier afleveringen de mooiste fragmenten zien uit Audi’s operaregies. Met bijdragen van Truze Lodder, Henk van der Meulen en Hein van Eekert. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend op de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman, zondag 9 september, 18.10u op NPO2

Ster advertentie
Ster advertentie