Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 25 november

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 25 november

Paul Witteman ontvangt de kersverse Componist des Vaderlands, jazztrompettist Eric Vloeimans, pianist Juan Pablo Dobal, cellist Alexander Warenberg, pianist Giuseppe Guarrera, de Albanese ambassadeur Adia Sakiqi en Grupi Polifonik Himare.

Deze week is bekend gemaakt dat de Grieks/Nederlandse Calliope Tsoupaki de nieuwe Componist des Vaderlands wordt. Zij volgt Mayke Nas op die componerend Nederland twee jaar lang met verve vertegenwoordigd heeft. In Podium Witteman presenteert Tsoupaki zich voor het eerst in haar nieuwe functie. Paul Witteman gaat met haar in gesprek over haar intenties als nieuwe CdV.

Jazztrompettist Eric Vloeimans verrast telkens weer met nieuwe muzikale avonturen. Momenteel is hij op tournee met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal met een programma getiteld: Viento zonda, ofwel de warme wind uit het zuiden. Typische Vloeimans-jazz met de sferen van de Andes.

In Pauls Jonge Helden horen we deze week Alexander Warenberg, een 20-jarige supertalent op de cello. Alexander studeert aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn bij een van de meest vermaarde cello-docenten van de wereld. In Podium Witteman speelt hij muziek van Sergej Rachmaninov met de Italiaanse pianist Giuseppe Guarrera.

Adia Sakiqi, de Albanese ambassadeur in Nederland, is apetrots op de eeuwenoude muzikale tradities van haar land. Ze vertelt Paul over de typische klank van de Albanese koren en stelt een topensemble voor: Grupi Polifonik Himare. Wil je deze groep live in actie zien? Op 27 November staan ze in de Lutherse Kerk Den Haag om 18.30 uur en op 28 November staan ze in Amsterdam in café MEZRAB als onderdeel van de Open Stage Storytelling Night.

In Podium Witteman Extra praat Emma van der Schalie met Wil Timman-Botter, de vroegere muziekjuf van Floris Kortie, over de vraag: hoe breng je kinderen klassieke muziek bij? Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie