Podium Witteman

Kijk terug: Podium Witteman 3 november

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 3 november

Paul Witteman ontvangt componist Daan Manneke, jonge held en pianist Eduard Preda, gitarist José Fernández Bardesio, en Fuse neemt de Cubaanse pianist Ramón Valle mee.

Componist Daan Manneke wordt 7 november as. 80 jaar en dat wordt gevierd in Podium Witteman. Al decennia schrijft Daan Manneke vele geliefde koorwerken en is hij een begrip in de orgelcultuur. Pianist Ralph van Raat voert werk van hem uit en het Kamerkoor Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker zingt een Psalm. Kijk op daan80.nl voor een overzicht van alle activiteiten en concerten rond de verjaardag van Daan Manneke.

Jonge pianist Eduard Preda is een groot talent op de piano. Afkomstig uit een zeer muzikale familie speelt hij zowel klassiek als jazz en zal binnenkort naar de Verenigde Staten zijn pianostudie vervolgen.Voor meer informatie over Eduard Preda’s Amerikaanse avontuur zie zijn crowdfunding-pagina op Voordekunst.

Fuse is deze week weer van de partij en neemt twee muzikale vrienden mee: de Uruguayaanse gitarist José Fernández Bardesio en de Cubaans-Nederlandse pianist Ramon Valle.

In Podium Witteman Extra kunt u kijken naar een registratie van het orkestwerk Concerto Hypnagogique van de Nederlandse componist Joey Roukens, uitgevoerd door pianist Ralph van Raat en de Radio Kamer Filharmonie. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Bekijk deze uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie