Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman 17 november

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 17 november

Paul Witteman ontvangt zangpedagoge Margreet Honig, bariton Henk Neven, sopraan Deborah Saffery en pianist Hans Eijsackers

Zangpedagoge Margreet Honig is een belangrijke stille kracht in het Nederlandse muziekleven. Ze heeft veel grote zangers opgeleid en menige grote ster komt nog altijd bij haar langs. Bariton Henk Neven legt uit wat het geheim is van Margreet en samen met Deborah Saffery zingt hij een duet voor haar. Pianist Hans Eijsackers begeleidt.

Contrabassist Rick Stotijn komt een lans breken voor de levende Nederlandse componisten. Want het mooie van de muziek van de lage landen is de bonte veelzijdigheid. Met pianist Hans Eijsackers speelt hij Elegie van Louis Andriessen.

Pauls Jonge Held is deze week slagwerker Arjan Jongsma. Hij is gespecialiseerd in het bespelen van pauken en hij neemt maar liefst vier van deze reusachtige instrumenten mee naar de studio. Om te illustreren dat een pauk méér is dan een 'grote trommel' speelt hij de virtuoze RCO Timpani Solo. We zijn benieuwd! Arjan is live te zien van 14 t/m 19 december met de Nieuwe Philharmonie Utrecht in een uitvoering van Händels Messiah. Kijk hier voor meer informatie.

Floris wijdt zijn Korties Kwesties aan de Aktie Notenkrakers die zondag precies 50 jaar geleden plaatsvond. Een garde jonge componisten verstoorde destijds een concert van het Concertgebouworkest en dirigent Bernard Haitink. Een protestactie die veel gevolgen heeft gehad voor de Nederlandse muziekcultuur.

Het Amstel Quartet is te gast. Zij spelen onder meer een stuk van Joep Franssens. Wil je het Amstel Quartet live zien? Dat kan op 7 december in de Waalse kerk in Amsterdam.

In Podium Witteman Extra de documentaire ‘Domein van de Vrijheid’ over de Nederlandse ensemblecultuur. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Bekijk deze uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie