Podium Witteman

Kijk Terug: Podium Witteman 6 oktober

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 6 oktober

Paul Witteman ontvangt fortepianist Ronald Brautigam, violist Joris van Rijn & leden van het Radio Filharmonisch Orkest, countertenor Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam en fagottist Thomas Dulfer.

Fortepianist Ronald Brautigam is over de hele wereld geliefd om zijn interpretaties van de Weense Klassieken (Haydn, Mozart, Beethoven). Hij nam het gros van hun werken ook op voor cd. In Podium Witteman gaan Paul en Ronald ervoor zitten. Wat maakt deze muziek tot de hoeksteen van de pianomuziek en waarom komt zij het best tot zijn recht op de fortepiano?

Countertenor Maarten Engeltjes en zijn PRJCT Amsterdam geven binnenkort concerten met de mooiste droevige muziek uit de Duitse barok, samengesteld rond het thema de dood. In Podium Witteman horen we Klaglied van Dietrich Buxtehude.

In Pauls Jonge Helden deze week de fagottist Thomas Dulfer. Dit 25-jarige megatalent volgt lessen bij Bram van Sambeek (eerst in Den Haag, nu in Keulen) en doet daarnaast een Master Cardiovascular Research in Amsterdam. Waar haalt hij toch de tijd vandaan? En heeft het een ook maar iets met het ander te maken? Thomas is 19 oktober te zien tijdens het Wavelength Festival in Leiden

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. En dat is een onderwerp dat Mike Boddé aan het hart gaat. Tijd voor een mooi lied!

In de eerste aflevering van Melodie van de Maand horen we muziek van Richard Strauss en dat zit zo: in juni dirigeerde Bernard Haitink zijn laatste concert in Nederland, met het Radio Filharmonisch Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Het was een bewogen afscheid voor alle partijen: dirigent, orkest en publiek. Concertmeester Joris van Rijn haalt herinneringen op en speelt met enkele collega’s van het RFO het schitterende lied Morgen!

Kijk de uitzending terug:

Ster advertentie
Ster advertentie