Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman 19 januari

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 19 januari

Paul Witteman ontvangt dirigent Vincent de Kort, pianist Alexandre Tharaud, contrabassist Sasha Witteveen, Duo Serenissima, Club Classique en Fuse!

In Pauls Jonge Helden deze week de 16-jarige contrabassist Sasha Witteveen. Zij is hét grootste talent van Nederland op haar instrument. In Podium Witteman speelt Sasha een hondsmoeilijk stuk van Niccolò Paginini dat oorspronkelijk is geschreven voor viool. Wil je Sasha live aan het werk zien? Ze speelt op zondag 9 februari in Theater Isala te Capelle aan de IJssel.

In het nieuwe jaar gaan we door met de Melodie van de Maand! Dirigent Vincent de Kort, o.a. bekend als jurylid van het programma Maestro, legt uit wat het geheim is van het Adagietto uit de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler. Het onvolprezen Club Classique komt spelen! Op 23 februari staat Vincent samen met Carel Kraaijenhof in het Concertgebouw tijdens het AVROTROS Zondagochtendconcert met Hans van den Boom.

De Franse meesterpianist Alexandre Tharaud is in Nederland en speelt een karakterstuk van François Couperin, een van de grootste Franse componisten uit de 18de eeuw.

Duo Serenissima bestaat uit de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Het duo heeft zich toegelegd op de muziek van de 16de en 17de eeuw. In Podium Witteman voert het duo liederen uit van Italiaanse nonnen die hun boekje ver te buiten gingen door vooruitstrevende muziek te schrijven.

Huisband Fuse is fan van de jonge Amerikaanse componiste Caroline Shaw en speelt maar liefst twee stukken van haar!

Bekijk deze uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie