Podium Witteman

Podium Witteman 4 oktober

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 4 oktober

Paul Witteman ontvangt Radio4-presentator Sander Zwiep, altviolist Dana Zemtsov & pianist Anna Fedorova, Duo Serenissima, Myrthe Helder & Club Classique en het ADAM Quartet.

In Pauls Jonge Helden deze week een strijkkwartet. De vier jongedames van het ADAM Quartet studeren nog aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, maar hebben hun gezamenlijke doel al geformuleerd: ze willen met een frisse blik hun eigen licht laten schijnen op het genre. Ambitieus. En zo hoort dat ook voor een jong ensemble!

Radio4-presentator Sander Zwiep trekt door het land tijdens de stemperiode van de Klassieke Top 400. Met Paul Witteman bespreekt hij de vrolijke zin en onzin van de jaarlijkse toplijsten. Wie zijn er ondervertegenwoordigd, is de top vijf in alle landen hetzelfde, en wie moet er dit jaar echt bij? Club Classique speelt publiekslievelingen uit het orkestrepertoire!

Altviolist Dana Zemtsov en pianist Anna Fedorova hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke liefde voor de Franse taal, cinema en muziek. Ze vertellen in Podium Witteman hoe dat komt en spelen muziek van Darius Milhaud en Claude Debussy.

Floris Kortie duikt in De Maand van de Geschiedenis. Duo Serenissima vergezelt hem en voert een hartverscheurend mooi madrigaal uit.

Mike Boddé wil op Werelddierendag stilstaan bij de crisis in het dierenrijk. Soorten verdwijnen wereldwijd en aantallen verminderen drastisch. Tijd voor een uit het hart gegrepen compositie. Violist Myrthe Helder speelt mee.

Podium Witteman Extra staat in het teken van de Nederlandse Dansdagen die tot en met 8 oktober plaatsvinden in Maastricht. We zien nieuwe producties van LeineRoebana, het dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Uitzending: zondag 4 oktober 2020, van 18.15 tot 19.15 op NPO2.


Foto door: Rob van Dam

Ster advertentie
Ster advertentie