Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 29 maart

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 29 maart

Podium Witteman gaat in deze periode door met speciale uitzendingen rond een thema. We trappen af met het thema ‘Alleen’. Met bijdragen van Paul Witteman, Floris Kortie en Mike Boddé. En een nieuw werk van Calliope Tsoupaki, de Componist des Vaderlands, uitgevoerd door pianist Saskia Lankhoorn.

Podium Witteman gaat in deze periode door met speciale uitzendingen rond thema’s die aansluiten bij wat ons allemaal het meeste bezighoudt. Deze week is dat het thema ‘Alleen’. Door de Coronacrisis zijn we teruggeworpen op de kleinste kring van ons bestaan en voor velen betekent dit niets anders dan alleen zijn. Voor verreweg de meesten is dit een straf, maar sommigen zien ook positieve kanten. Paul, Floris en Mike geven vanuit de huiskamer hun persoonlijke invalshoek en kijken daarbij terug naar hoogtepunten uit 5 jaar Podium Witteman!

Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki wil in deze tijd van mondiale crisis graag de kracht van muziek gebruiken om troost te bieden. Want de mens heeft schoonheid nodig om zich door de crisis heen te slaan. Tsoupaki heeft een meditatief stuk voor piano solo geschreven. Voor de première heeft ze pianist Saskia Lankhoorn uitgenodigd, in binnen- en buitenland bekend als soeverein vertolker van de hedendaagse muziek.

In Podium Witteman Extra een optreden van de Franse stercellist Jean-Guihen Queyras, gemaakt tijdens het Holland Festival 2010. Hij speelt vier van de zes cellosuites van Johann Sebastian Bach. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.


Kijk zondag naar Podium Witteman om 18:10 uur op NPO 2

Ster advertentie
Ster advertentie