Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 8 november

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 8 november

Paul Witteman ontvangt oud-presentator Koos Postema, pianist Seán Morgan-Rooney, tenor Denzil Delaere, pianist Andrew Wise, violist Arjan Kik, cellist Wouter Mijnders, componist Anne-Maartje Lemereis, flamencogitarist Jeff Heijne, violist Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling.

Mike Boddé is groot fan van de gedichten Gerard Reve. Hij vindt ze hilarisch en ontroerend tegelijk, en hij weet zeker: daar zit muziek in! Hij neemt oud-presentator Koos Postema (88 jaar en net zo’n Reve-fan als Mike) mee om een aantal gedichten voor te dragen. Mike maakt er muziek bij.

Koos Postema kijkt elke week naar Podium Witteman en zou graag meer opera willen horen in de show. Hij groeide op in een arbeidersgezin in het vooroorlogse Rotterdam, waar hij de Italiaanse opera’s van Puccini en Verdi met de paplepel kreeg ingegoten. Zijn favoriet is de beroemde opera La bohème van Giacomo Puccini. De Belgische tenor Denzil Delaere brengt samen met een gezelschap van de Nederlandse Reisopera zijn favoriete aria ten gehore!

Als Jonge Held ontvangt Paul de Ierse pianist Seán Morgan-Rooney, die aan het Conservatorium van Amsterdam studeert. Komend seizoen is hij een van de ‘Dutch Classical Talents’ van Radio 4 en hij heeft een speciale voorliefde voor hedendaagse muziek. In Podium Witteman speelt hij Musica Ricercata nr.7 van György Ligeti.

Klik hier voor meer informatie over de komende tour (Jan 2021) van pianist Seán Morgan-Rooney.

Floris Kortie vertelt de geschiedenis van de melodie La Folia, die in vier eeuwen tijd door meer dan 150 componisten is gebruikt. Op verzoek van Floris heeft ook componist Anne-Maartje Lemereis zich laten inspireren door La Folia. Gitarist Jeff Heijne, violist Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling spelen mee!

In Podium Witteman Extra de documentaire 'Opera in de rimboe' uit 2013, over inwoners van de oude volkswijk Floradorp in Amsterdam-Noord die voor het eerst van hun leven opera gaan zingen. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Uitzending: zondag 8 november 2020, van 18.15 tot 19.15 op NPO2

Ster advertentie
Ster advertentie