Podium Witteman

Podium Witteman 28 oktober

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 28 oktober

Paul Witteman ontvangt journalist Rudi Vranckx, trombonist Jörgen van Rijen, pianist Ramon van Engelenhoven, Camerata RCO en Fuse.

De Belgische televisiejournalist Rudi Vranckx is bekend om zijn reportages van oorlogsgebieden. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven. Vranckx maakt momenteel een documentaire over een muziekschooltje dat hij heeft opgericht in Mosul in Irak. Daar was hij deze week nog. Als hij weer in het vliegtuig zit, terug naar huis, luistert hij altijd naar klassieke muziek.

Trombonist Jörgen van Rijen van het Koninklijk Concertgebouworkest timmert ook als topsolist aan de weg. Op zijn nieuwe cd speelt hij onder meer werken van de immens populaire Estse componist Arvo Pärt. Jörgen maakte samen met de 83-jarige componist bewerkingen van diens vocale werken. In Podium Witteman speelt Jörgen een voorproefje, met Camerata RCO.

In 2015 won pianist Ramon van Engelenhoven het YPF Concours in Amsterdam. Ramon was toen meteen na de uitreiking te gast bij Podium Witteman. De 23-jarige pianist heeft eind 2017 gesoleerd met het Mariinsky Orkest uit Sint Petersburg met de wereldberoemde dirigent Valery Gergiev. En nu is hij bezig met een debuut-cd, gewijd aan de muziek van Claude Debussy.

Fuse duikt op 28 oktober in de muziek van Joseph Haydn die volgens Fuse veel minder braaf is dan vaak wordt verondersteld. En braaf is Haydns muziek al helemaal niet in een versie van de Amerikaanse jazzbassist John Kirby.

In Podium Witteman Extra gaat Emma van der Schalie met organist Laurens de Man op ontdekkingsreis door Het Orgelpark in Amsterdam. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman - zondag 21 oktober 2018 om 18:05 uur op NPO 2

Podium Witteman wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23:45 uur en op zaterdagmiddag om 14:20 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie