Podium Witteman
NTR

Kijk Terug: Podium Witteman: 28 april

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman: 28 april

Paul ontvangt violist Rosanne Philippens, cellist Ella van Poucke en pianist Nicolas van Poucke, stemkunstenaar Jaap Blonk, hoornist Mees Vos en pianist Laurens de Man, en het Ricciotti Ensemble!

Violist Rosanne Philippens speelt in haar nieuwe cd-project alle stukken helemaal solo. Voor de volgorde van dit programma heeft ze haar concertpubliek mee laten denken. En dat is zo 2019! En eind mei speelt Rosanne Mozart met het Residentieorkest. Kijk op de site.

Cellist Ella van Poucke en haar broer, pianist Nicolas spelen tijdens concerten alle cellosonates van Ludwig van Beethoven. Deze vijf sonates zijn zoiets als het Nieuwe Testament (de suites van Bach het OT zijnde) van het klassieke cellorepertoire. Ella en Nicolas spelen hele oeuvre voor cello en piano van Beethoven, verdeeld over twee avonden, op 1 en 8 mei, in het Concertgebouw in Amsterdam.

In Pauls Jonge Helden deze week hoornist Mees Vos. Vos’ carrière is al behoorlijk op gang gekomen. Hij speelt met regelmaat in grote orkesten als het Budapest Festival Orchestra en heeft een vaste aanstelling als solo-hoornist in Duitsland bij de Staatskapelle Weimar. In Podium Witteman speelt hij met pianist Laurens de Man de Rêverie van Aleksandr Glazoenov.

Het beste straatorkest van de wereld, het Ricciotti Ensemble, gaat op tournee met een programma rond 100 jaar radio. Bekende radiotunes vormen het hoofdbestanddeel. Dat is een mooie aanleiding voor een quiz in Korties Kwesties! Vanaf dinsdag gaat het Ricciotti Ensemble in zes dagen het hele land door met hun eerbetoon aan 100 jaar radiogeschiedenis.

In het ABC van Mike Boddé zijn we bij de J. Dit wordt de J van Jaap Blonk, stemkunstenaar en klankdichter. Voor deze gelegenheid gaat hij in een eigen nummer in duel met Mike. Eind mei treedt Jaap Blonk op met zijn nieuwe band Retirement Overdue, in Amsterdam en Neeritter.

In Podium Witteman Extra een registratie van de monumentale Achtste Symfonie van Gustav Mahler, een megawerk voor honderden musici en koorleden. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en diverse koren en solisten worden gedirigeerd door Marc Albrecht. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Kijk de uitzending terug:

Ster advertentie
Ster advertentie