Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 11 november

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 11 november

Paul Witteman ontvangt sopraan Renee Fleming, mezzosopraan Nora Fischer, gitarist Marnix Dorrestein en andere winnaars van de Edison Klassiek.

De Edison Klassiek is een van de oudste muziekprijzen wereldwijd. Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan ‘geluidsdragers van buitengewone kwaliteit’, lees: de beste klassieke cd’s van 2018. Het is inmiddels traditie dat Paul Witteman de eerste Edisons mag uitreiken!

De Amerikaanse sopraan Renee Fleming ontvangt uit handen van Paul de prestigieuze Edison Klassiek Oeuvreprijs 2018. De jury schrijft enthousiast: ..alle facetten van haar stem en artistieke persoonlijkheid komen op de best mogelijke manier tot uitdrukking in de vele prachtige albums die ze uitbracht: Van glorieuze operaopnames tot Strauss’ Vier letzte Lieder, van Schubert-liederen tot musical- en popsongs!

Zangeres Nora Fischer en gitarist Marnix Dorrestein presenteerden in april hun nieuwe cd Hush in Podium Witteman. Het duo krijgt de Edison Klassiek in de categorie De Ontdekking. De jury schrijft: Op haar debuutalbum Hush verpakt zangeres Nora Fischer 17e-eeuwse liederen in een modern geluid. Van melancholieke meezinger tot funky groove: samen met elektrisch gitarist Marnix Dorrestein vertaalt ze Monteverdi en Purcell voor eigentijdse oren.

Verder is er een optreden van cellist Laura van der Heijden en pianist Petr Limonov. Zij krijgen de prijs in de categorie Het Debuut, voor hun cd met Russische muziek uit 1948.

En het Rotterdams Philharmonisch Orkest krijgt dit jaar de publieksprijs! Het orkest speelt muziek van Elgar onder de leiding van hun nieuwe assistent-dirigent Corinna Niemeyer. Het RPhO begeleidt ook de optredens van Renée Fleming.

In Podium Witteman Extra spreekt Emma van der Schalie met de muzikale duizendpoot Marnix Dorrestein. Hij is componist, gitarist, tekstdichter, arrangeur, zanger, drummer, etc. etc.. Marnix won al meerdere prijzen in de popmuziek en nu komt daar dus een klassieke Edison Award bij. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie