Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman: 21 april

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman: 21 april

Paul Witteman ontvangt sopraan Lilian Farahani, pianist Maurice Lammerts van Bueren, harpist Gwyneth Wentink, violist Enzo Kok en slagwerker Gerben Jongsma, gitarist Erik Visser en Fuse

Sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren werken al sinds Lilians conservatoriumtijd samen. Door Maurice leerde Lilian de muziek kennen van Jake Heggie. Deze Amerikaanse componist schrijft vaak liederen die over geëmancipeerde vrouwen gaan. “Ik heb het gevoel dat hij heel erg aan onze kant staat, aan de kant van de vrouwen en aan de kant van de zangeressen,” zegt Farahani. Tijd voor een kennismaking met het grote publiek.

Harpist Gwyneth Wentink is een veelzijdig en druk bezet harpist. Gwyneth treedt op als solist in meerdere genres en is een vast lid van het orkest van Sir John Eliot Gardiner. Zondag neemt ze een triple harp mee, een barokharp met drie rijen snaren, speciaal voor haar gemaakt in opdracht van het NMF.

Het Prinses Christina Concours is een van de belangrijkste kweekvijvers van het Nederlandse muziekleven. Bijna alle grote Nederlandse musici die de afgelopen 45 jaar hun carrière startten hebben ooit aan een van de projecten van het PCC meegedaan. Een week na de finale horen we twee winnaars van 2019: violist Enzo Kok en slagwerker Gerben Jongsma!

Fuse wordt al vanaf het begin vergeleken met de legendarische band Flairck. Het concertpubliek spreekt de leden van Fuse daar nog altijd op aan. Maar Fuse kent Flairck helemaal niet! Daar moest nodig verandering in komen. Gitarist en Flairck-oprichter Erik Visser komt spelen.

In Podium Witteman Extra aandacht voor het jaarlijkse Koningsdagconcert. Dat wordt dit jaar voor de 35ste maal gehouden. Sieuwert Verster is al vanaf het begin de organisator en geeft een kijkje achter de schermen. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Bekijk de hele uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie