Podium Klassiek

Podium Klassiek 19 februari

NTR
foto: romualdgrimbertbarre.comfoto: romualdgrimbertbarre.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Klassiek 19 februari

Floris Kortie, Dieuwertje Blok en Mike Boddé ontvangen presentator Orville Breeveld, zangeres Claron McFadden, violist Romuald Grimbert-Barré en pianist Lestari Scholtes, het Greci-Bruno Duo, violist Gordan Nikolić, altviolist Timothy Ridout, en het Nederlands Kamerorkest, en het Artvark Saxophone Quartet.

Presentator Orville Breeveld gaat in de televisieserie ‘Nieuwe blik terug’ op zoek naar belangrijke kunstenaars van kleur in de Europese geschiedenis. In Podium Klassiek vertelt hij over de Franse componist Joseph Bologne Chevalier de Saint-George, die leefde in de tijd van Mozart. Hij was een meester in schermen en vioolspelen en vocht mee in de Franse Revolutie. Kortom, een leven als in een avonturenroman. De Franse violist Romuald Grimbert-Barré laat horen hoe mooi en virtuoos zijn muziek is. Pianist Lestari Scholtes begeleidt hem.

Gerelateerde podcast

Gemiste Sterren

Gemiste Sterren

Elk jaar organiseert het Grachtenfestival in Amsterdam een concours voor alle studenten van de Nederlandse conservatoria, waarbij het bijzonder is dat elk instrument of ensemble mee mag doen. Zo worden er violisten met saxofoonkwartetten en fluitisten met slagwerktrio’s vergeleken. De winnaar dit jaar is het Greci-Bruno Duo, twee Italianen die viool en cello spelen.

De Engelse altviolist Timothy Ridout is een rising star op de internationale podia. Momenteel is hij in Nederland voor concerten met violist Gordan Nicolić en het Nederlands Kamerorkest. In Podium Klassiek spelen ze samen de Sinfonia Concertante van Mozart, een van de mooiste concerten die Mozart schreef.

Zangeres Claron McFadden is een van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland, klassiek en jazz en dat in allerlei stijlperiodes van oude tot nieuwe muziek. In haar nieuwe programma met het Artvark Saxophone Quartet heeft ze zich laten inspireren door teksten die het leven bezingen vanuit vrouwelijk perspectief. In Podium Klassiek horen we een voorproefje.
Artvark en Claron McFadden touren in maart en april met het programma "hear, Hear....LISTEN!”. Kijk hier voor meer informatie.

Mike Boddé is van plan zoveel mogelijk stukken te gaan spelen van Thijs van Leer. Zondag maakt hij een start!

Muziek en beeld uit de uitzending:

Gordan Nikolić & Timothy Ridout & Nederlands Kamerorkest
Wolfgang Amadeus Mozart
Sinfonia Concertante in Es gr.t., KV 364: deel 3. Presto
Schilderij: Ferdinand Georg Waldmüller - The Schoenberg seen from Hoisernradalpe

Duo Greci-Bruno
Johan Halvorsen
Passacaglia
Schilderij: Adelsteen Normann - Sunset over the Fjord

Romuald Grimbert-Barré & Lestari Scholtes
Joseph Bologne Chevalier de Saint-George
Vioolsonate nr. 3 in g kl.t., Op 1a/3: deel 1. Allegro
Schilderij: Piet Mondriaan - Bij de zee

Mike Boddé
Thijs van Leer
Amok in Kindergarten
Schilderij: Piet Mondriaan - Gezicht op strand en pier vanaf de duinen, Domburg

Artvark & Claron McFadden
Rolf Delfos
Who Are You?
Schilderij: André Derain - Charing Cross Bridge

Gordan Nikolić & Timothy Ridout & Nederlands Kamerorkest
Wolfgang Amadeus Mozart
Sinfonia Concertante in Es gr.t., KV 364: deel 2. Andante
Schilderij: Josef Lauer - Stilleven met bloemen

Ster advertentie
Ster advertentie